Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Για το Α2 : 2ο Μάθημα Λογοτεχνίας

Σήμερα 27 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου ,

 Πριν διακοπούν έτσι ξαφνικά τα μαθήματά μας , είχαμε ξεκινήσει να διαβάζουμε θέατρο  και να παρατηρούμε τα χαρακτηριστικά αυτού του ξεχωριστού κειμενικού είδους (διάλογος , σκηνικές οδηγίες ,χωρισμός σε πράξεις και σκηνές , πρόσωπα  , συγκρούσεις εξωτερικές και εσωτερικές ) αλλά και της ξεχωριστής Τέχνης ( που συνδημιουργείται από τον σκηνοθέτη , τους ηθοποιούς , τους μουσικούς , τον σκηνογράφο , τον ενδυματολόγο , τον συγγραφέα ).

Είχαμε διαβάσει ένα μονόπρακτο του Πιραντέλο  και κάποιους μονολόγους από Τέννεσυ Ουίλιαμς και Ζαν Κοκτώ ,


Σας εχω ένα απόσπασμα από το έργο του Ιονέσκο ,  "Το παιχνίδι της σφαγής " , γράφτηκε το 1970



“Σας συγκέντρωσα εδώ για τελευταία φορά, στην πλατεία της πόλης μας, για να σας ενημερώσω: Μας συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο. Δεχθήκαμε επίθεση από ένα λοιμό αγνώστων αιτιών. Οι γειτονικές πόλεις και χώρες μας έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Στρατός έχει κυκλώσει την πόλη μας. Κάθε είσοδος και έξοδος απαγορεύεται. Μέχρι χτες ήμασταν ελεύθεροι, όμως από σήμερα είμαστε σε καραντίνα. Συμπολίτες κι επισκέπτες της πόλης μας, μην επιχειρήσετε να δραπετεύσετε, γιατί θ’ αντιμετωπίσετε τα πυρά των στρατιωτών που καραδοκούν σε κάθε έξοδο της πόλεως. Χρειάζεται να οπλιστούμε με όλο το θάρρος που διαθέτουμε. Επίσης χρειάζονται γερά χέρια ν’ ανοίγουν τάφους. Τα οικόπεδα, οι ακάλυπτοι χώροι, οι αυλές, τα γήπεδα, όλα επιτάσσονται, γιατί τα νεκροταφεία γέμισαν. Επίσης ζητώ εθελοντές να επιτηρούν τα μολυσμένα σπίτια, μήπως κάποιος μπει ή βγει. Θα ορίσουμε ορκωτούς επόπτες που θα επισκέπτονται τα σπίτια … για να αναφέρουν στις αρχές, προκειμένου να απομονωθούν οι πιθανοί φορείς. Όποιος μπαίνει σε μολυσμένο σπίτι θα θεωρείται ύποπτος και θ’ απομονώνεται εκεί μέσα. Φυλαχτείτε από τους υπόπτους. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ τους για το καλό του συνόλου! Ζητάμε γιατρούς, νεκροθάφτες, σαβανωτές και κάθε χρήσιμη για την περίσταση ειδικότητα. Κάθε πολίτης οφείλει να προσφέρει στον συνάνθρωπό του: να τον επιτηρήσει ή να του κλείσει τα μάτια. Το σύνθημά μας είναι, «Θάψε τον πλησίον σου, μπορείς!». Αντίδοτο για τον λοιμό δεν έχουμε βρει. Προσπαθούμε να τον περιορίσουμε, μήπως μερικοί τυχεροί επιβιώσουν, όμως αυτό είναι άγνωστο. Απαγορεύονται οι συνεστιάσεις και όλα τα θεάματα. Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν ελάχιστες ώρες, για να περιοριστεί η εξάπλωση ψευδών ειδήσεων. Διότι υπάρχει η υποψία πως το κακό που μας βρήκε προέρχεται από κάτι ανώτερό μας, από τον ουρανό, και καθετί από τον ουρανό διαβρώνει σαν αόρατη βροχή τις στέγες, τους τοίχους και τις ψυχές μας. Όπως σας είπα, αυτή είναι η τελευταία δημόσια συγκέντρωση. Ομάδες πάνω από τρία άτομα θα διαλύονται. Επίσης, απαγορεύεται να περιφέρεστε άσκοπα. Όλοι οι πολίτες επιβάλλεται να κυκλοφορείτε ανά δύο, για να επιτηρείτε ο ένας τον άλλο. Τώρα γυρίστε στα σπίτια σας και μείνετε εκεί. Θα βγείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Ειδικά συνεργεία θα στιγματίζουν την πόρτα κάθε μολυσμένου σπιτιού: θα κάνουν έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό με μπογιά στην πόρτα και θα γράφουν, «Ελέησόν με, Κύριε!». 

” 1970 Ευγένιος Ιονέσκο/Eugene Ionesco “Το παιχνίδι της σφαγής” Jeux de massacrε"

Ασκήσεις :

-Διαβάστε πολύ προσεκτικά το κείμενο . Διαβάστε το δυνατά ,προσπαθώντας να το αποδώσετε . Παρατηρήστε τα σημεία (καμιά φορά ανεπαίσθητα ) όπου μοιάζει το θέμα να είναι άλλο κι όχι αυτό που νομίσαμε από την αρχή Εντοπίστε τα σημεία αυτά και δώστε την δική σας ερμηνεία .
-Χαρακτηριστικό του θεάτρο είναι οι συγκρούσεις  που αποτυπώνουν δράση (εξωτερική και εσωτερική ) εξ ου και  η ονομασία Δράμα .
Εντοπίστε τον δραματικό χαρακτήρα αυτού του αποσπάσματος .

Αγαπημένα μου Α1 και Α2 : 3ο Μάθημα Ιστορίας



Η έκτακτη κατάσταση με τον ιό μας βρήκε  την στιγμή που  , χρησιμοποιώντας τα εργαλεία από την μελέτη των προηγουμένων περιόδων της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας θα  μελετούσαμε την Κλασική Περίοδο .
Προτείνω να ξεκινήσετε με μια προσεκτική ανάγνωση της περιόδου από το σχολικό σας βιβλίο ( Κλασική Εποχή 2.3-διαβάστε κι από την Αρχαϊκή  Περίοδο τους Περσικούς Πολέμους) και να σημειώσετε όσα θεωρείτε ως πιο βασικά  και να σημειώσετε προσεκτικά τις απορίες σας .

Κατόπιν να συμπληρώσετε τον πίνακα , όσο πιο προσεκτικά μπορείτε .Όπου δεν υπάρχουν πληροφορίες , αφήστε κενό . Αρχίζουμε με τους Περσικούς Πολέμους και τελειώνουμε με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου .

(Σας κάνω την αρχή )

.
Χρονολογία
Γεγονός
Λαοί/Πόλεις
Πρωταγωνιστές
Αποτελέσματα
Τοποθετηθείτε επί του θέματος .
490  π.Χ.
Μάχη Μαραθώνα
 Πέρσες /Αθηναίοι
 Μιλτιάδης
Νίκη Αθηναίων 
















































































Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αγαπημένα μου παιδιά του Α1 και του Α2 : 2ο Μάθημα Ιστορίας


  Επειδή βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία μπαίνει (επισήμως) η Άνοιξη, θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα ασχοληθούμε με την κοινωνική ζωή των αρχαίων Αθηναίων και τις γιορτές τους, συγκεκριμένα μάλιστα με τη γιορτή των Ανθεστηρίων, η οποία συνδεόταν με τον ερχομό της Άνοιξης, ήταν όμως πολύ σημαντική και για τη ζωή των παιδιών.

1. Αρχικά, διαβάζουμε παρακάτω το κείμενο της αρχαιολόγου Βασιλικής Πλιάτσικα για τα Ανθεστήρια και προσπαθούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση: Με ποιον τρόπο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο, τα Ανθεστήρια ήταν μια γιορτή συνδεδεμένη με τα παιδιά; Να το εξηγήσετε όσο πιο αναλυτικά μπορείτε.

2. Στη συνέχεια, παρατηρούμε τα αγγεία στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο. Πρόκειται για ερυθρόμορφα αγγεία, καθώς οι μορφές αφήνονται στο χρώμα του κοκκινωπού πηλού, ενώ οι υπόλοιπες επιφάνειες του αγγείου καλύπτονται με το βερνίκι που, κατά το ψήσιμο, αποκτά γυαλιστερό μαύρο χρώμα.
Μπορείτε να καταλάβετε για ποια αγγεία που χρησιμοποιούνταν στη γιορτή των Ανθεστηρίων πρόκειται; 
Παρατηρήστε κάθε αγγείο προσεκτικά, περιγράψτε την παράσταση που το διακοσμεί και εξηγήστε, αν μπορείτε, τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.


Εικόνα 1

     Οι αρχαίοι Αθηναίοι, όπως και οι άλλοι Ίωνες, γιόρταζαν τον ερχομό της άνοιξης με μια μεγάλη γιορτή, τα Ανθεστήρια, που ήταν αφιερωμένα στον Διόνυσο. Μια γιορτή της άνοιξης και της αναγέννησης, των παιδιών και των νεκρών. Οι εορτασμοί κρατούσαν τρεις ημέρες: από την 11η ως την 13η μέρα του Ανθεστηριώνα (ο μήνας είχε πάρει το όνομά του από τη γιορτή), μια περίοδο που αντιστοιχεί στο τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου του δικού μας ημερολογίου.

     Σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες επίσημες περιστάσεις του Αττικού εορτολογίου, τα Ανθεστήρια, μία από τις αρχαιότερες ελληνικές γιορτές, ήταν περισσότερο μια λαϊκή γιορτή, όπου τηρούνταν παλιά παραδοσιακά έθιμα σε οικιακό επίπεδο και δεν υπήρχαν οι μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες και η σημαντική δημόσια μέριμνα που παρατηρούνται σε άλλες περιστάσεις, όπως στα Μεγάλα Διονύσια και τα Παναθήναια. Οι αρχαίοι Αθηναίοι πίστευαν ότι τις τρεις μέρες που διαρκούσαν τα Ανθεστήρια τα πνεύματα των νεκρών επέστρεφαν και κυκλοφορούσαν μέσα στην πόλη και με το τέλος των εορτασμών έπρεπε να τα απωθήσουν πάλι στον Κάτω Κόσμο.

Εικόνα 2

    Η πρώτη μέρα της γιορτής ονομαζόταν Πιθοίγια, γιατί τότε άνοιγαν τους πίθους με το καινούργιο κρασί. Κι όπως ταίριαζε, πρόσφεραν από αυτό πρώτα στο θεό Διόνυσο, στο εν Λίμναις ιερό του στην Αθήνα, που βρισκόταν κάπου νοτίως της Ακρόπολης, ίσως κοντά στον Ιλισσό. Το ιερό λειτουργούσε μόνον αυτή τη μέρα του χρόνου και καμία άλλη. Η μέρα αυτή, όπως και η επόμενη, ήταν απόλυτη αργία από κάθε άλλη δραστηριότητα για όλους τους Αθηναίους, ακόμη και τους δούλους, και σε κάθε αθηναϊκό σπίτι οργανωνόταν ένα μεγάλο συμπόσιο.

     Η δεύτερη μέρα ήταν η κύρια μέρα της γιορτής κι ονομαζόταν Χόες. Αυτή τη μέρα οι Αθηναίοι χρησιμοποιούσαν στο εορταστικό οικογενειακό συμπόσιο ένα πολύ χαρακτηριστικό μικρό αγγείο, μια μικρή οινοχοή, που ονομαζόταν χους. Κάθε ένας είχε τον δικό του χου, ίδιο σε μέγεθος για όλους. Επάνω στα αγγεία αυτά, στους χόες, σώζονται παραστάσεις που προσφέρουν πολυτιμότατες πληροφορίες τόσο για τον εορτασμό των Ανθεστηρίων, όσο κυρίως για τη ζωή των μικρών παιδιών. Κι αυτό γιατί τη δεύτερη μέρα των Ανθεστηρίων, κατά το έθιμο, στο οικογενειακό συμπόσιο λάμβαναν μέρος για πρώτη φορά τα νέα μέλη κάθε οικογένειας, τα τρίχρονα παιδιά, που οι μεγάλοι τους έκαναν δώρα και τους χάριζαν το δικό τους μικρό κανατάκι. Έτσι συχνότατα αυτά τα κανατάκια, οι χόες, διακοσμούνται με παραστάσεις που εικονίζουν παιδιά σε διάφορες δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό, όσο και συγκινητικό, ότι όταν ένα παιδάκι πέθαινε πριν γιορτάσει τα πρώτα του επίσημα Ανθεστήρια, οι δικοί του έβαζαν συνήθως μαζί του στον τάφο τον χου που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.
Εικόνα 3

     Το συμπόσιο της δεύτερης μέρας των Ανθεστηρίων γινόταν σε κλίμα περίσκεψης. Υπήρχαν βέβαια στεφάνια με άνθη, κρασί και πλούσιο γεύμα, ακόμη και διαγωνισμοί οινοποσίας, αλλά φαίνεται ότι δεν υπήρχε μουσική και χορός και το δείπνο γινόταν σιωπηλά.

       Το βράδυ της δεύτερης μέρας, μετά το τέλος του συμποσίου, όλοι οι Αθηναίοι, κατευθύνονταν εν πομπή υπό το φως των δαυλών στο ιερό του Διονύσου εν Λίμναις για να αφιερώσουν στο θεό τα άνθινα στεφάνια και τις χόες τους - αυτό θα ήταν πραγματικά ένα αξιοθαύμαστο θέαμα. (Μπορεί κανείς βέβαια να υποθέσει βάσιμα ότι στο σημείο αυτό κάποιοι θα ήταν ήδη αρκετά μεθυσμένοι). Οι χόες και τα στεφάνια των λουλουδιών παραδίδονταν στην ιέρεια του Διονύσου, που ήταν η σύζυγος του Άρχοντα Βασιλέα της πόλης, η Βασίλισσα ή Βασιλίννα, και μαζί με δεκατέσσερις σεβάσμιες Αθηναίες λειτουργούσαν για την ημέρα εκείνη το ιερό.
Εικόνα 4

     Η τρίτη μέρα των Ανθεστηρίων ονομαζόταν Χύτροι. Η ονομασία οφείλεται στις πήλινες χύτρες μέσα στις οποίες μαγείρευαν διάφορα δημητριακά και όσπρια, τα κόλλυβα για τις ψυχές των νεκρών, που αφιέρωναν στον χθόνιο Ερμή την ημέρα αυτή.

     Με την εορτή των Ανθεστηρίων σχετίζεται μια ενδιαφέρουσα παροιμιώδης φράση «Θύραζε Κᾶρες, οὐκ ἔτ’ Ἀνθεστήρια», δηλαδή «έξω από εδώ Κάρες, δεν είναι ακόμα Ανθεστήρια». Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς προέκυψε η φράση, αν π.χ. με τη λέξη Κάρες εννοούνται Κάρες μέτοικοι ή οι ψυχές (κήρες) των νεκρών που έπρεπε να επιστρέψουν στον κάτω κόσμο με το τέλος της γιορτής. Πάντως κατέληξε να χρησιμοποιείται παροιμιωδώς σαν το νεοελληνικό «δεν είναι κάθε μέρα τ’Αη Γιαννιού».
Εικόνα 5

Εικόνα 6





Καλησπέρα , παιδιά μου  του  Γ2  ,  4ο Μάθημα για την Γλώσσα.

Χαίρομαι πολύ που θα τα πούμε αύριο σε ζωντανή σύνδεση ! 

    Επειδή δεν ξέρω τι θα προλάβουμε αύριο , σας προτείνω να διαβάσετε ένα κείμενο του βιβλίου σας που είναι αρκετά επίκαιρο : " Εικονικός κόσμος , πραγματικές συμπεριφορές " (σελ. 13-14 του σχολικού  βιβλίου "Εμείς και οι άλλοι").

     Συνδυάζοντας αυτά που θα διαβάσετε (α),  τα κείμενα του πρώτου μέρους του βιβλίου της Λογοτεχνίας που μιλούν για τον εγκλεισμό (β)  και την εμπειρία σας αυτών των ημερών (γ)
να γράψετε ένα κείμενο στο ημερολόγιό σας  με θέμα :

   " Η διαδικτυακή επικοινωνία σε καιρούς εγκλεισμού , πρόκληση ή συμβιβασμός ;" 

(Υπενθυμίζω το μάθημα που κάναμε για το κειμενικό είδος που λέγεται ημερολόγιο καθώς και  ότι στην επικοινωνία δεν εντάσσονται μόνο οι φιλικές σχέσεις αλλά και οι σχέσεις δάσκαλου μαθητή με στόχο την γνώση )

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020


Το υλικό για τις τάξεις  Α Β Γ Λυκείου (μέχρι τις 23 /03 )

     Και πάλι: για να μην μπερδευόμαστε, κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση με το υλικό (ασκήσεις κ.λπ.) που έχει αναρτηθεί μέχρι στιγμής. Διευκρινίζεται ότι το υλικό αυτό απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες/όλους τους μαθητές και μπορούν να το αξιοποιήσουν ελεύθερα. 

[Μπορείτε να κάνετε ό,τι σας βολεύει: 1) να τις γράφετε σε ένα φύλλο χαρτί ή στο τετράδιο, να τις φωτογραφίζετε ή να τις σκανάρετε και να μου τις στέλνετε στο mail, 2) αν κάποιος μπορεί να τις γράφει στον υπολογιστή (σε αρχείο word), θα μου στέλνει το αρχείο στο mail (google docs). Αν σκεφτείτε και κάποιον άλλο τρόπο, μου λέτε. Θα δω κι εγώ τι άλλο μπορεί να γίνει.]



Για Α τάξη



https://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/1-


2.htmlhttps://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/1-2-1-


2.htmlhttps://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/httpswww.htmlhtt


ps://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/blog-


post_68.htmlhttps://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/1.htmlhttps


://anoikeiosi.blogspot.com/2020/03/blog-post.html




Για την Β τάξη 










Για την Γ τάξη 










































Για όλους τους μαθητές μου (κυρίως γι αυτούς με τους οποίους κάνουμε γλώσσα )

Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για την "Σχεδία " το περιοδικό δρόμου που εκδίδουν και πωλούν  οι άστεγοι ; 

Σήμερα , εν μέσω καραντίνας ,
Μένουμε σπίτι, γιατί έχουμε σπίτι. Κάποιοι δεν έχουν. Κάποιοι χρειάζονται μία σχεδία να επιπλεύσουν. Για την άμεση στήριξη των αστέγων που υποστηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία», διοργανώνουμε έναν διαγωνισμό μικροδιηγήματος. Γράφουμε μια ιστορία με 100 λέξεις. Λέξεις – σχεδία, με θέμα «σχεδία», για τη «σχεδία».


100 λέξεις σε 100 ώρες / Διαγωνισμός μικροδιηγήματος «σχεδία»



#μένουμε σπίτι #γράφουμε σπίτι, φροντίζουμε γι’ αυτούς που δεν έχουν σπίτι.



Λεπτομέρειες Διαγωνισμού – Όροι συμμετοχής

Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση, την οποία θα επιμεληθούν οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» και θα εκδοθεί από την εταιρεία 2K Project Ε.Π.Ε.

Το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από τις πωλήσεις της έκδοσης θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης ΜΚΟ», που εκδίδει το περιοδικό «σχεδία» και υποστηρίζει, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, την προσπάθεια των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Την επιτροπή που θα επιλέξει τα κείμενα αποτελούν οι:
• Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος – επιμελήτρια εκδόσεων
• Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος - ποιητής
• Χάρης Μιχαλόπουλος, φιλόλογος - ποιητής
• Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας

o Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν με μη δημοσιευμένο, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, κείμενό τους με ανώτατο όριο λέξεων τις 100.

o Το μικροδιήγημα πρέπει απαραιτήτως να φέρει ως τίτλο ή να περιέχει τη λέξη «σχεδία».

o H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική.

o Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλ. ταχυδρομείο shedia100lexeis@gmail.com από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου.

o Οι πληροφορίες των διαγωνιζομένων που θα συνοδεύουν τα κείμενα θα τηρούνται για λόγους επικοινωνίας και μόνο από την επιτροπή για όσο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό.

o Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής στον διαγωνισμό με ένα πρωτότυπο κείμενο, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, προσωπικών blog, κοινωνικών δικτύων, κ.λπ.

o Το κείμενο θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε κάποια από τις μορφές Microsoft Word, Apache OpenOffice ή Rich Text Format.

o Οι αποφάσεις των μελών της κριτικής επιτροπής είναι αμετάκλητες.

o Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να συμφωνεί στην παραχώρηση και να συναινεί στη χρήση – δημοσίευση του κειμένου του, άπαξ και άνευ ανταλλάγματος, μόνο για τη συγκεκριμένη συλλογική έκδοση.

o Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

Προσωπικά Δεδομένα

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού η επιτροπή, ήτοι οι κ.κ. Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, Σπύρος Κιοσσές, Χάρης Μιχαλόπουλος και Φωτεινή Ναούμ, επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, για την οποία συναινούν οι συμμετέχοντες, βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 679/2016 και του ν. 4624/2019 σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

o Παρέχετε μόνο τα τυπικά και απαραίτητα στοιχεία σας, που αφορούν στην συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.
o Συγκεκριμένα για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό θα σας ζητήσουμε να μας αναφέρετε,
1. Το ονοματεπώνυμό σας,
2. την ιδιότητά σας,
3. το email σας,
4. το τηλέφωνό σας.
o Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται, πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους.
o Τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να εκτελεστεί ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν και έως ότου δεν χρειάζεται να διατηρούνται για κάποιον ενδεχόμενο έλεγχο των διαδικασιών του διαγωνισμού.
o Η εταιρεία 2K Project ΕΠΕ που θα αναλάβει την επιμέλεια των μικροδιηγημάτων που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, πέρα από την επεξεργασία που λαμβάνει χώρα στα γραφεία της, χρησιμοποιούν και τρίτες υπηρεσίες για την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο των εργασιών τους.
o Διατηρείτε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα σας, εναντίωσης στην περαιτέρω επεξεργασία τους ή στον περιορισμό της επεξεργασίας, στη διόρθωσή τους σε περίπτωση που είναι λανθασμένα, και υπό προϋποθέσεις στη διαγραφή τους.
o Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, στέλνοντας email στη διεύθυνση shedia100lexeis@gmail.com
o Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι ο τρόπος που θα χειριστούμε το αίτημά σας αναφορικά με τα παραπάνω δικαιώματα δεν είναι ο δέων, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
o Παρακαλούμε σημειώστε πως, για λόγους ασφαλείας και για τη διαφύλαξη των δικών σας συμφερόντων, ενδεχομένως χρειαστεί να περάσετε μια διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητάς σας. Όποια δεδομένα λάβουμε κατά τη διαδικασία αυτή, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και θα διαγραφούν οριστικά μόλις επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας.
o Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: shedia100lexeis@gmail.com και στο τηλέφωνο: 2531033474


#μένουμε_σπίτι #γράφουμε_σπίτι